top of page

CREATIEVE THERAPIE

Therapie met een vleugje creativiteit

Wat is dat?

Door te tekenen, schilderen, boetseren, collages en je lichaam te laten meebewegen kan je op verschillende manieren kijken naar jouw klacht, waar jij vast zit, je verdriet, woede of pijn.

Met praten alleen raak je vaak dat onbewuste deel in jezelf niet aan. Al doet praten erg veel deugd, na een tijdje geraak je niet meer verder, dan moet je dieper gaan om patronen, trauma's en schaduwkanten te leren zien, voelen en op te lossen. 

Door creatief bezig te zijn ontdek je die schaduwkanten waarvan je niet wist dat je ze had. We spreken dan over de patronen, trauma's maar even goed talenten waar we ons nog niet bewust van zijn. 

Ze zijn cruciaal als je bewuster wilt worden over jezelf, aan de slag wilt gaan met trauma's, triggers, de gevoelens waar je mee worstelt maar even goed met fysieke pijnen. 

De bewustwording en de herkenning (maar, belangrijk, ook de erkenning) van deze gevoelens, emoties en denkbeelden is het doel van dat vleugje creativiteit in mijn therapie. Zodat bepaalde situaties in je leven zoals wrok voelen, niet vergeven, slachtoffer zijn van; depressie, seksuele intimidatie, zelfhaat,.. niet meer de overhand hoeven te nemen maar kunnen integreren in je levenslijn. We kunnen iets niet weggommen, maar we kunnen die angst, haat, verdriet, kwaadheid, teleurstelling wel leren verwerken, er leren naar kijken, het te durven voelen en vervolgens om te zetten in jouw kracht!

 

Door creatief bezig te zijn zeg je ook even hallo tegen je intuïtie. Ja, ken je die nog? Even je hoofd uit en erkenning geven aan je gevoel. Nog een voordeel aan dat vleugje creativiteit is dat je zelfhelende vermogen* komt meespelen. 

EN

Je leert naar jezelf kijken van op een afstand. Letterlijk! 

Niets dan voordelen als ik het zo lees. 

Je hoeft helemaal niet te kunnen tekenen of schilderen om deze therapie te volgen. Zolang je een penseel of potlood kan vasthouden, of zelfs niet.. zolang je je handen kan bewegen is het voldoende! Ik begeleid jou door het proces en creëer een veilige omgeving om aan de slag te gaan dichter bij jezelf te komen.

Ik kijk er naar uit je te mogen ontmoeten. 

*zelfhelende vermogen = Het vermogen van het lichaam en de geest om op eigen kracht te herstellen. Lees hier meer.

Creatieve Therapie?: Over
bottom of page