top of page

Waarom doelen stellen en visualiseren niet zonder elkaar kunnen (Deel 1)

Bijgewerkt op: 20 jan.


DOELEN STELLEN


Ik meen mij te herinneren dat het belangrijk is doelen te hebben in je leven.

Waarom?

Uit onderzoek blijkt dat doelen stellen heel motiverend werkt, daarbij is het fijn ergens naartoe te werken en maakt het gelukkig een doel te behalen. Onderzoek heeft dan ook uitgewezen dat mensen met doelen gelukkiger worden op termijn dan mensen zonder doelen.


En is gelukkig zijn uiteindelijk niet het ultieme doel van iedereen? Alleen is de “hoe en wanneer ben ik dan gelukkig?” verschillend bij velen, en deze hangen dan weer vast met doelen te willen bereiken.


“Ik ben gelukkig als…” - Yes, let's start!


Mensen met doelen ervaren het gevoel dat ze iets kunnen verwezenlijken, ze werken naar iets met een mening, ze leren hun leven te leiden zoals zij dat willen, het geeft vorm aan hun bestaan, het wordt meer dan woorden, en along the way komen ze vaker gelukjes tegen met elke stap ze zetten.


“Ja maar… Dat klinkt allemaal wel mooi en veel belovend, maar je kan even goed keihard op je neus gaan!” hoor ik sommigen al denken.

Het is daarom belangrijk een doel te hebben dat je in haalbare stappen opdeelt, tot je er bent, waardoor de sprong (of het vallen) je niet overdonderd en je dus ook minder kans hebt om - hard -te vallen.


Toch hebben die sommigen geen ongelijk. Je kan keihard op je neus gaan en dat zal je ook doen. Vandaar dat je mindset hierbij belangrijk is:


“Zonder fouten, zonder failure kan ik niet groeien - Elke keer ik op mijn neus ga leer ik en ga ik ook vooruit.”


Zonder deze mindset of eens goed te durven huilen, blijf je makkelijk voor “altijd” (of veel te lang) veilig in je cocon zitten. Herkenbaar? - Durf te vallen en weer op te staan.

Lees hier verder over waarom visualiseren zo belangrijk is bij het stellen van doelen.


Of scrol nog even verder en schrijf je in voor onze gratis webinar over haalbare doelen stellen.PS: Als je meer wil leren en weten over doelen stellen, zoals hoe ze haalbaar te maken, waarom reflecteren belangrijk is bij doelen, de voordelen van doelen.


Ben je welkom op mijn gratis mini webinar van 25min, op zaterdag 28 om 10u en maandag 30 januari om 12u15 over het stellen van haalbare doelen.


+ Een Extra GRATIS worksheet waar je mee aan de slag kan voor als je nog geen doelen hebt.

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page