top of page

Waarom doelen stellen en visualiseren niet zonder elkaar kunnen (Deel 2)

De kracht van visualiseren. - Een van de sleutels tot het realiseren van je dromen.


Door dankbare, positieve gedachten en gevoelens te gebruiken en door ons te concentreren op onze dromen in plaats van onze frustraties, kunnen we de frequentie van onze energie veranderen en brengt dit positieve dingen in ons leven.

Als we doelen hebben en deze willen bereiken en we gebruiken visualisaties samen met deze krachtige positieve energie, dan kan er magie ontstaan. Zowel vanuit jezelf als je omgeving.


Denk aan rode auto's en rode auto's is het enige dat je nog zal zien, meer dan blauwe auto's. Zo gaat het ook met eender wat jij jouw richting uit wilt aantrekken of het vertrouwen op jezelf om doelen te verwezenlijken.


Laten we het eens als volgt bekijken:


Rode auto : “Nee, ik kan dat toch niet, maar ik wil het wel kunnen, zie je wel ik ben een failure.”


Blauwe auto : “Ik vertrouw op mezelf, ik zie het voor me dat ik daar al sta, ik kan het, ik doe het, ik durf, wat leer ik hieruit? Wat is mijn volgende stap?”.


Is dit the universe die je iets vertelt? Of jouw mind die zo werkt? Wie zal het zeggen. Maar het is een law of attraction.
Law of attraction?


Kort door de bocht gaat dit over; waar je focus naar toe gaat zal terugkomen naar jou. Door te focussen op wat je wilt bereiken, met het gevoel en vertrouwen alsof je het al bereikt hebt en het vertaald in een positieve zin, trek je deze prestaties naar je toe.


Wat we aantrekken hangt af van waar en hoe we onze aandacht richten, maar we moeten geloven dat het al van ons is of binnenkort zal zijn.


Laat ik een voorbeeld met geld nemen, want velen ervaren hier steeds een tekort in, toch?


Bijvoorbeeld niet: “Ik heb geen geld, ik wil geld, ik wil rijker zijn.” (Rode auto) Op deze manier stuur je een negatieve energie uit en de energie dat je geld te kort hebt, waardoor je het blijft te kort hebben. Want een “te kort” trek je dan aan.


Hetzelfde voor het vinden van een partner, een job, jezelf mooi vinden, .. Kortom hetgeen dat jij wilt.


Maar wel: “Ik heb geld in overvloed, ik ben financieel onafhankelijk” (Blauwe auto) -

“Ja maar.. Dat is helemaal niet zo, dat ben ik niet.” Nee, dat ben je nóg niet. Maar bij het uitsturen van deze energie, trek je die overvloed makkelijker aan dan dat je loopt te zeuren dat je te weinig hebt. Door op deze positieve manier te denken, ga je het zelf ook sneller creëren. Je zet stappen, er komen kansen op je weg, je leert, je gaat vooruit.

Doordat jouw uitstraling verandert, verandert je omgeving mee.


Dus opnieuw, is het the universe die dan meewerkt? Zijn er hogere krachten in het spel? Of ga je het zelf zodanig geloven dat je het zelf creëert? Dat laat ik open ter eigen interpretatie.


Natuurlijk moet je zelf stappen ondernemen. Je kan jezelf niet rijk denken. - Jammer genoeg.


En hoewel de law of attraction misschien niet meteen een oplossing biedt voor alle uitdagingen in het leven, kan het je helpen een meer optimistische kijk op het leven te ontwikkelen.

Het helpt je ook gemotiveerd te blijven om aan je doelen te blijven werken.


Doelen bereik je beetje bij beetje, en bij het bereiken van je doelen zijn de positieve visualisaties dus heel veel waard. Zowel naar je eigen gevoel als in het bereiken er van.

Vier ook elke kleine stap dat je bereikt die weer een stap dichter is bij je uiteindelijke doel. Wees dankbaar voor de kansen die je krijgt en wanneer je reeds eens van iets kan proeven, hoe klein dat ook mag zijn en geef niet op.


Stel een doel, visualiseer elke dag en vraag je vervolgens af:


Wat is de kleinste eerste stap die ik nu kan nemen?

Wat kan ik vandaag nog doen om deze energie en mezelf in beweging te brengen?


Veel succes!


Meer weten over the law of attraction? Lees hier.ps: Wil je graag ontdekken hoe dat visualiseren werkt?


Een van mijn eigen favorieten is een visionboard maken. Dan creëer je een echt beeld van je visualisaties en blijft het niet alleen in je hoofd hangen. Zo worden je ogen ook geprikkeld, waardoor visualiseren vaak een pak makkelijker wordt. Zo benadruk je het denken aan die “blauwe auto” makkelijker. Hang je visionboard vervolgens op waar je het elke dag ziet en je bent al halfweg.


Op donderdag 2 februari ben je welkom om 18u30, om samen met gelijkgestemden een visionboard te maken over jouw doelen, wensen, intenties, wie jij wilt zijn, .. Dit kan voor 2023 zijn maar even goed voor jezelf in het algemeen.


Voel je welkom!14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page